Tips Voetbaldoeltjes

Welk voetbaldoeltje moet ik kopen?

Om te bepalen wat voor voetbaldoeltje het meest geschikt is voor u of voor uw kinderen, is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Zo kunt u rekening houden met o.a. de locatie, de spelvorm en de leeftijd van de gebruikers, alvorens u een voetbaldoeltje online besteld in onze webshop. Hieronder vindt u de voordelen van een voetbaldoel met een klein en groot formaat.

Voordelen van mini voetbaldoel (182 x 122 x 60 cm)

Het grote voordeel van een klein voetbaldoel is zijn geschiktheid voor kleine tuinen en ruimtes. Eventueel is een klein doeltje ook veilig binnen te gebruiken. Het kleine voetbaldoel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor jonge kinderen met een leeftijd tot 7 a 8 jaar raden wij aan om te kiezen voetbaldoetjes met een kleine maat, dit i.v.m. met de veiligheid en gewicht van de doeltjes. De lichtgewicht mini voetbaldoeltjes van metaal zijn daarnaast ideaal om mee te nemen op reis, naar de camping of naar het strand. Door het handzame formaat en het handige kliksysteem nemen de voetbalgoaltjes nauwelijks ruimte in beslag.

Voordelen van groter voetbaldoel (300 x 205 x 120 cm)

Wanneer u een grote tuin of oppervlakte heeft dan is een voetbaldoel met een grote maat geschikt. Mocht u met vrienden een wedstrijdje of een partijtje willen voetballen dan is een groter voetbaldoel, met een metalen frame en net, ideaal. Ook voor kinderen die hun voetbalskils zoals keepen of schieten op doel willen oefenen is een grote voetbalgoal een must. Grotere voetbaldoelen zijn ook beter geschikt voor voetbalspelletjes zoals Tienen, Afmaffie of Hooghoudertje. De voetbaldoelen van metaal met een afmeting van 300 x 205 x 120 cm zijn geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 7 jaar.

Tip: Voor extra stevigheid kan je ook gebruik maken van tentharingen. Gebruik de haringen om de onderkant steviger in de grond vast te zetten.

Tip: Om langer van de voetbaldoeltjes te kunnen genieten is het verstandig om de doeltjes binnen op slaan tijdens de strenge winterdagen.